Hoppa till sidans innehåll

Nya EB-anläggningen invigd

19 JAN 2019 18:24
Linjens nya EB-anläggning är nu officiellt invigd. Imorgon, söndag 20/1, spelas en invigningstävling i form av cuptävling.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2019 18:24

Linjens nya EB-anläggning är nu officiellt invigd. Lars Olsson, anläggningsansvarig i Linjen, invigde anläggningen genom att klippa bandet vid en av banorna. Invigningsprogrammet innehåll också ett anförande av Lena Persson, mångårig ledare i föreningen. De närvarande bjöds sedan på invigningsspel och goda snittar med förtäring. 

I samband med invigningen vill också passa på att tacka alla som på olika sätt har bidragit till att banorna nu är på plats i Puls arena. Hoppas ingen är glömd i sammanställningen nedan. 

Lite kort historik

* Camilla Forslund, dåvarande sekreterare, hittar banorna på Blocket och tipsar övriga i styrelsen (ca 5-6 år sedan)

* Andreas Feuk kontaktar ägaren för mer information och status om anläggningen, och får bl a ganska snart inblicken i att banorna ursprungligen har legat i Eskilstuna och varit en av dåvarande Fröslunda BGKs två tävlingsanläggningar. 

* Jan Sandström, dåvarande ordförande i föreningen, förhandlar med ägaren till banorna (Sandvikens kommun) och kommer överens om ett pris.

* Lars Brandt, kassör i föreningen, hittar sponsorer till banorna, samt diverse kontakter som hjälper oss med riktning, blästring, målning m m.

* Kommunens Fritids- och kulturförvaltning genom verksamhetsutvecklare Tom Sörensson bekostar transporten av banorna som då finns lagrade i Bjästa utanför Sundsvall. Kommunen hjälper också till med förvaring av banorna i olika omgångar då vi inte hade någon plats att lägga ut dem på.

* Sista stora flytten från f d Weibulls utsädesmagasin till Puls arena hanteras av ett mindre gäng klubbmedlemmar (Tore Larsson, Kent Kirkegaard m fl) tillsammans med personal från Fritid & Kultur.

* Inköp av nya plattor och nya hinder till ett antal av banorna

* Lars Olsson, anläggningsansvarig i föreningen, lägger ned ett stort arbete med att få banorna i spelbart skick genom tillpassning av plattor, spackling, målning, inställning, hindermontering och div andra arbeten. Bo Adler, en av klubbens anställda, är behjälplig i detta stora arbete.

* Fredrik Persson, mångårig elitspelare och meriterad landslagsspelare, hjälper till med de sista finjusteringarna för att få till "erfarenhetsmässigt bra EB-spel".

* Invigning lördagen 19 januari 2019, kl 12.00 i Puls arena. Lena Persson håller ett invigningsanförande och Lars Olsson klipper bandet som två av klubbens medlemmar Camilla Lövström och Eva Dürholt (bilden ovan) håller.

* Invigningstävling söndagen 20 januari 2019, kl 9.00. Spelform: Cuptävling

 

 

 

Skribent: Andreas Feuk
Epost: This is a mailto link

 

  

Postadress:
BGK Linjen - Bangolf
Lars Brandt, Enoch Thulins väg 28 B
26153 Landskrona

Besöksadress:
Badhusparken / Puls arena, Badhusgatan 2 / Varggatan 17
26130 Landskrona

Kontakt:
Tel: 041815092, 041815039
E-post: This is a mailto link