Hoppa till sidans innehåll

USM-guld till Erik Nilsson

13 AUG 2019 16:26
Som vi tidigare rapporterat om på vår facebooksida, så blev det ett USM-guld till Erik Nilsson i Pojkar A på EB-underlaget.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2019 16:26

Årets Ungdoms-SM gick på Gullbergsbro BGK:s populära banor invid Kärralunds Camping. Tävlingen inleddes på MOS-banorna vilket var såväl premiär i USM-sammanhang, som för Erik själv och dessutom Linjens första tävlingsstart på MOS. Förkortingen står för Minigolf Open Standard, d v s Öppen standard, och innebär för det mesta spel på s k äventyrsbanor med konstgräs som spelunderlag. Gullbergsbros MOS är av högsta kvalitet och är en utslagsgivande och bra tävlingsanläggning. MOS-mästerskapet spelades över 2+2 varv fördelat på två dagar. För Eriks del blev det en mittenplacering av drygt tio startande killar i Pojkar A. 

Dag 3 stod spel på europabanorna (EB) på programmet och nya USM-medaljer att fördela. Erik fick en tung start på tävlingen men spelade sedan successivt in sig i tävlingen med flera låga varv, bl a ett 21-varv på tredje rundan. När femte och sista varvet skulle startas ledde Erik sin klass med tre slag - en ledning han höll in i mål och kunde därmed ta guldmedaljen i Pojkar A.

Fullständiga resultat från MOS- resp EB-mästerskapen:
http://ba.bangolf.se/7736/result.htm
http://ba.bangolf.se/7737/result.htm

Vi gratulerar Erik till framgångarna och till det fina USM-guldet på EB!

Skribent: Andreas Feuk
Epost: This is a mailto link

 

  

  

 

Postadress:
BGK Linjen - Bangolf
Lars Brandt, Enoch Thulins väg 28 B
26153 Landskrona

Besöksadress:
Badhusparken / Puls arena, Badhusgatan 2 / Varggatan 17
26130 Landskrona

Kontakt:
Tel: 041815092, 041815039
E-post: This is a mailto link